Anne Holt – En grav for to

God underholdning med litt is i rubben

Anne Holt med ny krimhelt; Selma Falck, rundt de femti et sted.
Tidligere landslagsspiller i håndball. Tidligere toppadvokat. Tidligere deltaker i Mesternes Mester. Tidligere yndet intervjuobjekt på tv. Tidligere kone med to barn. Nå vil hverken eks’en eller barna ha noe mer med henne å gjøre. Det meste er tidligere …
Når vi møter henne er hun på vei inn i et høl av en leilighet med drøye tjue tusen kroner på konto. Alt er skuslet bort i spilleavhengighet. Livet er ruinert.

Men hun har inngått et siste veddemål. Med milliardæren Jan Morell. Adoptivdattera hans, Hege Chin Morell, landets beste langrennsløper har avlagt en positiv dopingprøve. Hvis Selma klarer å få henne frikjent før OL i PyeongChang vil hun kunne få livet sitt tilbake, i hvert fall restene av det …
Så dør landets beste mannlige langrennsløper under en treningsøkt på rulleski. Ulykke eller drap?
Selma Falck får mange tråder å nøste i, men tiden er knapp.

Først av alt, Selma Falck er en spennende dame, og måten Anne Holt beskriver henne på i løpet av de tre første sidene er glitrende småfrekt, kynisk og med en herlig dose humor.

Parallellene til Johaug-saken er tallrike, og gir boka et autentisk preg. Det samme gjør beskrivelsene av idrettspampene der de toer sine hender og meler sine egne kaker. Tidsaktuelle temaer som Holt turnerer med stø penn.
Under en av Oslos bråkete trafikkmaskiner bor tidligere politietterforsker Falsen. En underlig skrue som Selma stadig søker råd hos. Kanskje ikke av de mest troverdige krimkarakterene, men et passe eksotisk innslag.
Så både persongalleri og aktualitet er på plass.

Hva da med spenningen?

Etter en glimrende førsteetappe går det noe tråere. Selma Falck tenker et sted at hun synes hele saken går i ring. Og slik føler jeg det også etter hvert. Hadde dette vært skiskyttere og ikke langrennsløpere ville jeg sagt at de befant seg i en del strafferunder. Men siden det vitterlig er langrenn det handler om er det fristende å si at det har kommet litt is i rubben.

Når det gjenstår rundt hundre sider løsner det imidlertid betraktelig og historien får bedre glid. Bare litt synd at de sporene Anne Holt tidligere har lagt ut har vært litt for tydelige, slik at jeg er ganske sikker på hva som kommer til å skje. Og det gjør det.

Men bevares, Anne Holt kommer greit i mål og kan absolutt løfte en arm i været av innsatsen. Boka er både underholdende og velskrevet.
Og Selma Falck er en spennende heltinne som jeg helt sikkert kommer til å heie på i neste sak, slik jeg kommer til å heie på Therese Johaug i vinter.

Boka hadde jeg delvis i papirformat, delvis som lydbok – glimrende lest av Ane Ryg. Derfor takk både til Lydbokforlaget og Gyldendal for boka.

Omtaler av flere av Anne Holts bøker; Sudden death, I støv og aske, Furet/værbitt, Mandela-effekten

4 Comments

  1. Denne går jeg og gleder meg til, men etter å ha lest to fantastiske krimmer i helgen bør jeg kanskje drøye litt 🙂

  2. bjornebok

    16. september 2018 at 15:16

    Lykke til med ditt første møte med Anne Holt!

  3. Jeg leser jo ikke så veldig mye krim men akkurat denne ville jeg ha med meg siden jeg fulgte Johaug-saken og liker langrenn. Jeg er uenig med Holt for jeg syntes hun fikk en passende straff så gjenstår det å se om jeg liker krimmen hun har skrevet. Har aldri lest noe av Holt så det blir veldig spennende og jeg ser frem til å lese selv om du syntes det var litt vel mye is i rubben.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.