Solsvidd spenning

Reklame: Boka fikk jeg som leseeksemplar av Goliat Forlag.
(Dette innlegget er merket reklame fordi Forbrukertilsynet har kommet med krav om at leseeksemplar skal merkes som det. Jeg vil presisere at denne omtalen fullt og helt er basert på min leseopplevelse, og på ingen måte påvirket av at boka er et anmeldereksemplar.)

Riversend er et fiktivt lite tettsted i Australia. En dirrende het søndags formiddag samles folk utenfor kirka før gudstjenesten. Vanlige, landsens mennesker. Normale samtaler. Før presten forsvinner inn i kirka, for så å komme ut noen minutter senere. Bevæpnet. Han dreper fem menn. For så å bli skutt av stedets politimann.
Journalist Martin Scarsden ankommer stedet for å lage en sak – ett år etter udåden. I et forsøk på å gjenreise sin egen karriere som fikk kraftige skudd for baugen en tid tilbake.
Hva fikk en tilsynelatende godt likt prest til å drepe fem mennesker? Har sårene grodd? Har de klart å gå videre?

Martin kommer til et solsvidd sted der det meste er stengt. Solblekete plakater forteller at noen av forretningene er åpne to formiddager i uka, atter andre er nedlagt. Lokalbefolkningen er ikke videre åpne de heller, har ikke noen særlig lyst til å snakke med denne journalisten, men gradvis klarer han å få kontakt, komme tettere innpå. Noen lovpriser presten som et tvers igjennom godt menneske. Andre påstår han forgrep seg på unge gutter.
Hvor ligger sannheten?

Så dukker det opp nye lik, to tyske backpackere som har vært savnet et års tid, omtrent siden den grufulle hendelsen på kirketrappa. En mediestorm bryter løs. Riversend blir igjen sentrum for hele landets oppmerksomhet. Og i stormens øye står Martin …

Dette er Chris Hammers debut som krimforfatter, og for en debut han leverer!
Riversend beskrives slik at man fornemmer håpløsheten til en småby som er i ferd med å kveles. Av tørke og hete. Men også fordi noe gikk alvorlig i stykker for et år siden. Resignerte mennesker som halter videre i en tilværelse uten framtid. En broket blanding av bygdeoriginaler og grå hverdagsmennesker.
Med sine skjulte hemmeligheter, som Martin avdekker, lag for lag. For så å stange hodet i nye hindre i sin jakt på sannheten. Med begge beina solid plantet i et
mediesirkuset som framstilles nådeløst, hvordan moral og integritet skyves til side i et evig kappløp om å være først, om å få de feteste overskriftene, om å få flest seere.

Språket er finstemt og stilsikkert i en flott oversettelse av Anlaug Lia. Et språk som levendegjør omgivelsene og gir karakterene dybde og substans.
Spennende er det også. Ikke av typen heseblesende jag mot den store finalen. Mer en dirrende, indre spenning i selve historien hvor de små avsløringene driver historien framover.
Anbefales!

Annonser