Pierre Lemaitre – Rosy & John

Spennende bagatell

(Reklame: Boka har jeg fått som leseeksemplar fra Aschehoug.)

Ei bombe smeller i ei travel gate i Paris. Mange blir skadet, men som ved et lite mirakel blir  ingen drept.
En kvinne oppsøker politiet fordi hun hadde sett en mann ved nabobordet på kafeen oppføre seg merkelig like før bomben smalt. Hun gir en detaljert beskrivelse av personen, slik at politiet får stor tro på en snarlig pågripelse.
Så viser det seg at bombemannen allerede sitter på politistasjonen, han har nettopp meldt seg selv. Han insisterer på å få snakke med kriminalførstebetjent Camille Verhoeven, og kun ham.
Bombemannen har uhyrlige trusler på lager som han vil sette ut i livet hvis ikke tre krav blir innfridd; moren hans som sitter i fengsel skal slippes fri, sammen skal de få fri utreise til Australia og han forlanger fem millioner.
Himmel og jord settes i bevegelse, og saken fører til panikk helt til topps, der både statsminister og president involveres. Og Camille er den alle håper skal løse saken før det smeller for alvor …

Ei tynn bok dette. 150 sider, lest på et par-tre ettermiddagstimer. Forlaget kaller den for et bonusspor om Camille Verhoeven, som vi kjenner fra den intense thriller-trilogien Irene, Alex og Camille (lenke til omtaler nederst på siden).

Umiskjennelig Lemaitre, dette. Spenningen er der fra første stund. Umiskjennelig Lemaitre også når boka tar en 180-graders u-sving et sted litt over midten som setter mye av det du har trodd på hodet. Og spenningen skal bli enda mer intens.
Litt synd da, at frampekene ble litt for tydelige denne gang, slik at jeg tidlig hadde en klar fornemmelse av hva som kom til å skje hvor, noe som viste seg å stemme.

Velskrevet som alltid fra Lemaitre, men noe distansert. Jeg skulle gjerne kommet mye tettere inn på karakterene. Dermed blir denne boka mer som en elegant skriveøvelse enn en fullblods thriller slik vi er vant med fra forfatteren.

Boka er oversatt av Christina Revold.

Flere bøker av Lemaitre: Irene, Alex, Camille, Brudekjolen, Vi ses der oppe,
En helvetes jobb

Annonser

2 Comments

 1. Fin omtale, som plasserer boken i leselisten min. Jeg har også fulgt Camille gjennom alle historiene og boken er neste lydbok ut. Din litt lunkne «dom» får skrudd ned forventningene mine, og det gjør jo ingenting 🙂 God helg Bjørn!

  • bjornebok

   1. november 2019 at 23:25

   Den var spennende – men jeg skjønte vrien – og da var løpet kjørt – så spenningen gikk mer på om jeg hadde rett.
   Ha ei fin helg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.