Proft!

(Reklame. Boka er et leseeksemplar fra forlaget.)

Hans Rosenfeldt kjenner dere kanskje fra serien om den uforlignelige drittsekken Sebastian Bergman, skrevet sammen med Michael Hjorth. At han også er en av skaperne av tv-serien «Broen» skulle også borge for kvalitet.
Nå er han i gang med en ny serie, hvor «Ulvesommer» er første bok ut.

Vi skal til Haparanda, innerst i Bottenviken, på grensa til Finland, hvor et ulvekadaver blir funnet. Med levningene fra et menneske i magen.
Politibetjent Hannah Wester blir satt på saken.
Spor tyder på at saken kan ha forgreninger til en massakre i Finland. En sak inneholdende et stort parti dop og flere millioner i en bag på avveie.
Mange vil ha tak i dette, deriblant også russisk mafia, som har sendt ut en kvinnelig leiemorder for å ordne opp, den fatale Katja.

Bare for å slå det fast med det samme – dette er proft!
Persongalleriet er strålende, med en middelaldrende Hanna Wester i spissen. Bedårende ujålete og rett fram som hun er. Resten av politistaben er vanlige, troverdige mennesker. Det er også resten av de blir kjent med i Haparanda, vel – nesten da.
Nordøstlige Sverige er et område som passer glimrende til en krimhistorie, litt sånn for nedadgående med en barsk natur som preger menneskene. Noe Rosenfeldt utnytter til fulle.
Spennende er det også, hele veien, selv om haugen av lik blir vel høy etter hvert.

Ikke vet jeg om Rosenfeldt har sett tv-serien «Killing Eve». Det har jeg, og min store favorittkarakter i den serien er leiemorderen «Villanelle», glitrende spilt av Jodie Comer. Uansett, Katja i boka har mange likhetstrekk med «Villanelle», påfallende mange vil jeg faktisk påstå.

Det til side – «Ulvesommer» er en spennende krim i høyt tempo med mange finurlige vrier. Et troverdig persongalleri (de på svensk side) har jeg allerede nevnt. Hva gjelder leiemorderen Katja og resten av skurkene kan det bli litt over the top innimellom. Men pytt, hva gjør vel det når underholdningen er til stede hele veien.
Jeg gleder meg til fortsettelsen av serien!

Flere av Rosenfeldt (sammen med Michael Hjorth): Den stumme jenta,
Ikke beståttEn høyere rettferdighet

Annonser