Påskekrimtips (2017)

Akkurat nå, idet jeg skriver dette, er det 18 grader, vindstille og sol. Da er det bare å håpe at været blir like flott i påska som snart er her. Men, uansett vær, ei god krimbok hører påska til. Her finner du mine tips, basert på bøker jeg har lest det siste halvåret. Hvis du vil lese hele omtalen, klikker du på bildet.

For den blodtørstige:

Jo Nesbø var ute i akkurat passe tid før påske med sin nyeste Harry Hole-krim. Jeg regner med at denne blir å finne i mang en sekk. Og du får akkurat hva du forventer. Massevis av blod og gørr, og spenning. Av de absolutt bedre i serien.
Og er vi først inne på blod, gørr og spenning, er den ikke så halvgær’n denne heller. Massevis av barsk humor krydrer denne spinnville krimmen fra London.
Og har du enda ikke fått slukket blodtørsten skikkelig, kan Kaninjegeren være et godt alternativ. Joona Linna tilbake i storform.
 

 

 Denne trilogien er for deg som ikke plages med søvnmangel etter å ha lest bestialsk krim. Men de er ikke bare bestialske og groteske. De er i tillegg knakende gode!

 

Et par norske med høy actionfaktor:

Øystein Wiik, overdrivelsenes mester, med en heidundrende thriller som fører deg over store deler av verden i et forrykende tempo. Forrykende, denne også. Et fryktelig virus på avveie.
En livsfarlig junkie, russiske avhoppere, marinejegere og etterretningsagenter.

Et par svenske, som absolutt kan anbefales:

En ny serie av Arne Dahl. Spennende, velskrevet og mesterlig komponert. Anders de la Motte, et nytt svensk bekjentskap som leverer varene. Skal bli spennende å følge han videre.

To godbiter fra våre kvinnelige veteraner:

En annerledes, stillferdig, men aldeles hjerteskjærende god krim fra Karin Fossum, en av våre aller beste.
En noe råere Unni Lindell, enn hva vi er vant til. Cato Isaksen er bare i kulissene, nå med Marian Dahle i hovedrollen. Et spennende skifte.

Og da må vi nesten ha to mannlige veteraner også:

Kanskje en av våre mest underfundige forfattere. Og serien om Skarphedin Olsen og Drum er like fornøyelig som alltid. Denne gang på fisketur i Rørostraktene, der ufo’ene florerer. Stor var overraskelsen da Faldbakken startet med krim for en del år tilbake. En litterær storhet, og det merkes på språket. «Slow-crime» på sitt aller beste.

Avslutningsvis tre engelskspråklige fra tre forskjellige land:

 Grøssende god om forfølgelse på Undergrunnen i London.  Spennende thriller fra New York med bitende kritikk av media.  Godmodig, men ikke tannløs landsbykrim fra Irland.

Selv har jeg 19 blodferske krimbøker liggende. Men vet ikke helt i hvilken ende jeg skal starte.
Uansett, god påske!

Godbiter i påskesekken (2016)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

2 Comments

 1. Skal si du leser mye krim for tiden. Selv har jeg vært i flytteprosess i flere uker nå, og det har blitt lite lesing mens godbitene hoper seg opp. Ser frem til noen påskefridager med andre ord.:)
  Jeg har også VIsning og Forliset på vent. Samt en del andre, som Faldbakken sin, Eie Larsens På overflaten flyter liljene, Tørst, Menn som hater ulver, Akrash, pluss flere og en del ikke-krim. Kjedelig blir det ikke.:)
  Av de du anbefaler har jeg lest Hviskeren Lindell sin, Skorpionen og Budbringeren. Gode tips!

  • bjornebok

   29. mars 2017 at 10:06

   Bare ei «ikke-krim» siden nyttår. Er jo egentlig det jeg liker best å lese. Har ikke kommet over de store fristelsene innen skjønnlitteratur så langt iår, men de kommer nok. Håper du får ei fin påske sammen med Harry, og at han ikke skremmer deg for mye 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.