Bøker under juletreet 2019

Hjelp!
Hva skal jeg gi i julegave?
Et betimelig spørsmål i et land som flyter over av det meste hos de fleste av oss.  Hvor fjorårets mobil legges i en skuff sammen med alle de andre utgåtte modellene. Hvor det er mye vanskeligere å komme på hva vi ikke har enn hva vi trenger.

Mitt forslag blir som vanlig; ei god bok.
En kulturell opplevelse som varer i flerfoldige timer, en opplevelse som kan røre, gjøre deg sint, glad eller trist, som gir ettertanke eller lærdom, er så spennende at du blir liggende utover natta og lese – for så å ikke våge å slå av lyset.
Du har skjønt tegninga sier du?
Ok – her er året tips (klikk på bildene for å lese omtalen):

Lars Saabye Christensen fullførte trilogien «Byens spor» i høst med «Skyggeboken». Vidunderlig litteratur fra etterkrigstidens Oslo. Og vil du riktig slå på stortromma kan du gjerne gi bort alle!

Årets seksere blant krimbøkene:

Jo Nesbø med heidundrende spennende krim hvor han i tillegg har noe på hjertet. Fullt trøkk hele veien! Jan-Erik Fjell med en finurlig oppbygd krim inneholdende en gripende historie fra Hurtigruta. På sitt aller beste! Fred Vargas, min franske favoritt med snedig plott og person-
galleri du aldri har sett maken til!
Belinda Bauer – en gripende historie med de små vendingene – og et språk alle krimforfattere kan misunne henne. Anders de la Motte blir bare bedre og bedre. Svensk kvalitet fra begynnelse til slutt!

Syv norske og tre utenlandske femmere blant årets krimbøker:

Debutant #1 med en stilsikker krim fra småbymiljø. Debutant #2 med bekmørk krim og enda mørkere humor. Psykologisk krim med gripende beretning fra Budapest. Grotesk krim om mesterkokker, gourmetmåltider og hevn fra bartebyen. Bok 2 om en krimheltinne som er noe helt utenom det vanlige.
Overdrivelsens mester med en ellevill historie om en forsoffen skuespiller. Lier Horst med trøkk og driv hele veien. Het spenning fra en døende småby i Australias utkant. Avdeling Q i storform, hvor vi endelig får Assads historie. På grensen til utålelig spenning med en solid dose samfunnskritikk.

Fem helt forskjellige!

Årets gjensyn!
Elling er endelig tilbake. Rørende og underfundig.
Årets morsomste! Om bankranet som gikk til helvete. Årets vakreste språk! I en grufull, mørk og gripende historie. Årets debutant! Om vanskelig oppvekst – men likevel med et håp. Årets biografi! Om et spennende liv, om triumfer og tragedier.

Peter May – i ferd med å bli en favoritt blant norske krimelskere – med sine storslåtte historier hvor naturen spiller en viktig rolle. Den forfatteren jeg har lest flest bøker av i år – hele seks stykker. Disse fem anbefaler jeg:

 

GOD JUL!

Tidligere boktipsinnlegg:
Påskekrimtips 2019
Bøker under juletreet 2018
Påskekrimtips 2018
God jul med gode bøker (2017)
Påskekrimtips 2017
Godbiter i påskesekken (2016)

Annonser

2 Comments

  1. Oisann! Her var det mye å velge i! Bra anbefalinger. Bok til jul er aldri feil, både til barn og voksne. Håper mange føkger dine råd! God adventstid videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.